20/1: Leer iets nieuws in 2018! Infomoment & workshops

Wil je meer info over één van onze cursussen of opleidingen? Kom dan gerust naar ons infomoment. Onze leerkrachten staan klaar om al je vragen te beantwoorden!

Daarnaast kan je ook een workshop of demoles volgen of je talenkennis testen in het praatcafé!

Waar en wanneer: Zaterdag 20 januari van 10u tot 12u in Wetteren (Nieuwstraat 11) of van 14u tot 16u in Lokeren (Durmelaan 34A)

 

Infomoment & workshops Wetteren - 10u tot 12u

Workshop ​Bar en cocktail (Vermouth)​ - Deze workshop gaat helaas niet door                                    

Demo retro-kinderboekenillustratie

Aan de hand van een aantal tekentechnieken in Illustrator, en beeldmanipulatie in Photoshop, ontwerpen we een echte retro (of is het vintage ?) illustratie die we gaan gebruiken als cover voor een kinderboek.  In InDesign voegen we uiteindelijk nog de tekst toe aan de cover, en bekijken we ook hoe we het binnenwerk kunnen aanpakken: daar moeten tekst en beeld ook gecombineerd worden tot een aantrekkelijk geheel.  Op deze manier bekijken we de ganse workflow waarin de 3 Adobe-paketten Photoshop, Illustrator en Indesign gebruikt worden. Van 10u tot 11u. Inschrijven is niet nodig.

Uitdaging: Test je talenkennis!

Je zou misschien wel een cursus talen willen volgen, maar je twijfelt nog? Ga de uitdaging aan en kom je talenkennis bij ons testen! Zin om direct de doeltaal eens uit te proberen? Tijdens ons praatcafé kan je informeel een babbeltje slaan om in de stemming te komen. Hasta pronto! See you soon! A presto! Bis bald! A bientôt! Doorlopend van 10u tot 12u. Inschrijven is niet nodig.

 

Infomoment & workshops Lokeren - 14u tot 16u

Demoles Spaans voor op reis

Heb je net een reis vastgelegd naar Spanje? Of heb je plannen om naar Latijns-Amerika te gaan? En wil je toch graag net iets meer kunnen zeggen dan “Hola, ¿qué tal?”? Kom dan naar onze demoles Spaans voor op reis!  Ontdek hoe praktijkgericht onze lessen zijn (de nadruk ligt op spreken) en wie weet krijg je wel zin om eind januari te starten met de korte cursus Spaans voor op reis! De demoles gaat door van 14u30 tot 15u.

Inschrijven: griet.vanderheyden@scheldeland.net

Uitdaging: Test je talenkennis!

Je zou misschien wel een cursus talen willen volgen, maar je twijfelt nog? Ga de uitdaging aan en kom je talenkennis bij ons testen! Zin om direct de doeltaal eens uit te proberen? Tijdens ons praatcafé kan je informeel een babbeltje slaan om in de stemming te komen. Hasta pronto! See you soon! A presto! Bis bald! A bientôt! Doorlopend van 14u tot 16u. Inschrijven niet nodig.

Demo Werken met Apple

Altijd al willen weten hoe je nu betaalt met een iPhone? Wat is “The Cloud” en hoe gebruik ik die? Zijn al mijn Apple-apparaten steeds gesynchroniseerd? En wat is nu het verschil tussen 3G, 4, Bluetooth en Wi-Fi? Op al deze vragen mogen jullie een antwoord verwachten tijdens deze demo. Heb je een vraag of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden van Apple? Kom dan zeker langs! Doorlopend van 14u - 16u. Inschrijven niet nodig.

Demo Werken met Android

Wat is Android en op welk type tablets en smartphones is dit besturingssysteem geïnstalleerd ? Hebt u bijvoorbeeld een Samsung, Asus, Huawei, Medion, ..., dan bent u aan het goede adres bij deze workshop. Een initiatie over de basismogelijkheden ervan zoals Play Store en apps installeren, de uitgebreide mogelijkheden van Google Maps, en nog vele voordelen van een Android besturingssysteem.Dit als aanzet tot mogelijks een stevig uitgebouwde basiscursus over één volledige semester. Doorlopend van 14u - 16u. Inschrijven niet nodig.
 

Demo retro-kinderboekenillustratie

Aan de hand van een aantal tekentechnieken in Illustrator, en beeldmanipulatie in Photoshop, ontwerpen we een echte retro (of is het vintage ?) illustratie die we gaan gebruiken als cover voor een kinderboek.  In InDesign voegen we uiteindelijk nog de tekst toe aan de cover, en bekijken we ook hoe we het binnenwerk kunnen aanpakken: daar moeten tekst en beeld ook gecombineerd worden tot een aantrekkelijk geheel.  Op deze manier bekijken we de ganse workflow waarin de 3 Adobe-paketten Photoshop, Illustrator en Indesign gebruikt worden. Van 14u tot 15u. Inschrijven is niet nodig.

Kookdemo Thermomix

De thermomix is de best verkopende keukenrobot van Europa! Een Thermomix kan veruit alles voor je doen in een razendsnel tempo: wegen, hakken, mixen, kloppen, snijden, malen, raspen, kneden, mengen, pureren, koken, stomen … We nodigen jullie dan ook graag uit voor deze kookdemonstratie van de nieuwste Thermomix TM5! We bereiden samen met jou en andere gasten een 6-tal lekkere recepten.

Duur: 90min

Prijs: 8€ pp

Start: 13u30 of 15u30

Inschrijven: monique.theus@scheldeland.net

Upcycling workshop Maak een mooi accessoire met een oude fietsband

In deze creatieve upcycling workshop redden we een oude fietsband van de afvalemmer en maken we er een mooie halsketting van! We starten om 14u en eindigen rond 16u.

Prijs: 5€ pp

Mee te brengen: Schaar en eventueel kralen met een grote opening indien je deze thuis liggen hebt

Inschrijven: Stuur een mailtje naar sabine.dedecker@scheldeland.net

Workshops Hoeden maken

We maken samen een haaraccessoire (haarspeld of haarstuk met decoratie maken) en geven een korte demonstratie van hoeden maken. We starten om 14u en eindigen rond 16u.  

Prijs: 5€ pp

Mee te brengen: Schaar & potlood & eventueel naald en draad.

Inschrijven: sabine.dedecker@scheldeland.net

Demo Tunisch haken

1 van de nieuwe tendensen in modeland dit jaar is zonder twijfel Tunisch haken! Deze leuke haaktechniek is een combinatie van breien en haken. Wij demonstreren doorlopend van 14u tot 16u verschillende werkmethodes zodat jullie zelf ook aan de slag kunnen! Inschrijven niet nodig.