28/6: Lezing "Zelfgeplukt: de heilzame werking van bloemen en kruiden" door Ann Vansteenkiste

Ann Vansteenkiste is van opleiding herboriste. Haar passie voor thee ontstond tijdens haar thesis over de plant Camelia Senensis (Theeplant). Intussen heeft Ann twee boeken geschreven: ‘De Stille Kracht van Thee’ en ‘Zelfgeplukt’ en kroonde ze zichzelf Eerste Theesommelier in de Benelux. Haar missie verkondigen vindt ze belangrijk, zo geeft ze bijna dagelijks lezingen, workshops en opleidingen. Jaarlijks gaat Ann naar de verste uithoeken in China om de beste kwaliteit van thee uit te zoeken en te selecteren. Het is voor haar van uiterst belang dat de thee biodynamisch gekweekt is zonder pesticiden en herbiciden en dat de theeboeren menswaardig behandeld worden.

Zelfgeplukt: de Heilzame werking van Bloemen en Kruiden

Sinds eeuwen gebruiken de mensen planten en bloemen niet alleen als voedsel, maar ook als geneesmiddel. De kennis van hun geneeskrachtige werking werd van generatie op generatie doorgegeven. In kloosters legde men grote geneeskrachtige kruidentuinen aan en schreef men er dikke boeken over. Tegenwoordig worden al deze middelen chemisch nagemaakt en in apotheken als geneesmiddelen verkocht.

Wij gaan terug naar de natuur. Het is een ware openbaring deze oude kennis terug op te graven. Het wordt een plezante kennismaking met de planten om u heen. Vaak kunt u ze in uw tuin kweken, of in potten of zelfs op de vensterbank. We bespreken de speciale eigenschappen van verschillende planten en onderzoeken hoe ze u kunnen helpen bij veelvoorkomende kwalen en aandoeningen. Terwijl we deze planten bespreken (herkomst, eigenschappen, gebruik…), proeven we ook enkele kruideninfusies. Er worden ook enkele recepten gegeven met goede combinaties.

Wanneer: Woensdag 28 juni 2017 om 18u30 (tot 21u)

Waar: Kookschool PCVO Scheldeland, Koevliet 2c, 9240 Zele

Ticket (lezing+proeverij): 10 euro (te verkrijgen in onze secretariaten in Zele, Koevliet 2c)

Meer info over Ann Vansteenkiste: https://www.curiosithee.be/