Getuigenissen

Meer dan 30 jaar geleden volgde ik reeds 3 jaar Spaans in avondonderwijs. De basis van mijn liefde voor de Spaanse taal en de Spaanse cultuur waren gelegd. Zoveel jaren later, gestopt met werken en dus weer wat meer vrije tijd, besloot ik de draad terug op te pakken. Ik deed een toelatingsproef en mocht direct instappen in het tweede jaar. Ondertussen zit ik in het zesde jaar en mijn liefde voor al wat Spaans is, is alleen nog maar groter geworden ! Elke week kijk ik uit naar de dinsdagvoormiddag. De lessen, het hechte groepje medeleerlingen, de aangename leersfeer, … ik zou het niet meer willen missen ! Af en toe is er ook tijd voor één of andere aansluitende activiteit : vorig jaar was er een Chileense wijnproeverij en een Peruaanse kookworkshop en dit jaar gaan we zelfs met het hele 6de jaar voor 5 dagen naar Málaga ! Als fervent lezer ben ik blij nu ook al eens een boek van Isabel Allende, mijn favoriete auteur, in de originele taal te kunnen lezen en toen ik in september in Valencia was vroeg men mij of ik misschien vroeger al eens in Spanje had gewoond (je zou voor minder fier zijn) ! Volgend schooljaar begin ik met veel moed aan de conversatieklassen : ik hoop (en ik weet wel zeker) dat mijn spreekvaardigheid in de taal van Cervantes er dan nog veel op zal vooruitgaan ! Het leren van een taal is voor mij als een bloem die ontluikt : bij elke nieuwe les gaat er weer een deel van een bloemblaadje verder open en krijgt die prachtige bloem steeds meer kleur en geur ! Ik zal er in ieder geval nooit genoeg van krijgen!
Deze opleiding heeft ervoor gezorgd dat studeren ineens geen last meer was. Studeren werd voor mij een passie, bijgevolg volg ik nu de ene cursus na de andere!
Met een diploma in de hand sta je veel sterker in je schoenen. Op 30 januari 2015 ben ik afgestudeerd, op 2 februari ben ik beginnen werken!
Voor wie graag een hoed op zijn hoofd zet of een haaraccessoire wilt maken, is er de opleiding modist - hoedenmaken. Een gestikte hoed, een vilten hoed, een regenhoedje (onontbeerlijk in ons Belgische weertje), een hoed uit bandstro of leder…, alles wordt je in deze cursus aangeleerd. Echt tof en een aanrader voor wie verborgen talenten heeft!
Duits leren is een leuke uitdaging. Communicatie staat centraal. Ik word enorm gestimuleerd om te spreken en al doende te leren. Door de gastvrije en open sfeer voel ik me bovendien erg welkom.