Software voor cursisten

Voor alle cursisten ICT, AV of talen ingeschreven aan het PCVO Scheldeland zijn er vouchers beschikbaar voor een gratis versie van Microsoft Office 365 gedurende 1 jaar. Deze vouchers kunnen afgehaald worden aan de secretariaten in Lokeren, Wetteren en Zele. Dankzij onze afspraken met Academic Office word je geholpen bij installatie en eventuele problemen. Klik hier voor de rechtstreekse helpdesk.

Cursisten grafische opleidingen kunnen voor 64.69 € een Adobe Creative Cloud Subscription voor 1 jaar aankopen. Ga naar http://www.academicshop.be/creativecloud.php , bij "Kies je school" selecteer je PCVO’s Oost-Vlaanderen uit de keuzelijst. Geef je naam, voornaam en e-mail adres op. Kies Zonder vouchercode en vervolledig de aanvraag. Je ontvangt verdere uitleg en een code per e-mail. Voor een uitgebreidere procedure: zie hieronder.

Cursisten computer-operator, programmeren en windows 10 ( gevorderden) kunnen zich opgeven voor gratis Microsoft versies via http://www.oost-vlaanderen.be/public/onderwijs_vorming/prov_onderwijs/msdnaa.cfmOpgelet hou je rijksregisternummer klaar. Vul je gegevens in en je ontvangt binnen de 48 uur een mail met link naar de download-site.

 

Ben je cursist bij ons? Dan betaal je slechts 64.99 euro per jaar voor de volledige set van Creative Cloud toepassingen van Adobe

Welke software bevat dit pakket?
Hier vind je het volledige overzicht van de software die dit pakket bevat. 

Hoe kan je gebruik maken van dit aanbod?

Aanvraagprocedure Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud via Academic Shop is enkel beschikbaar voor leerlingen, studenten en leerkrachten van scholen die hiervoor een overeenkomst hebben met Signpost / Academic Software / Academic Shop. PCVO Scheldeland heeft sinds kort een overeenkomst met Signpost. 

Heb je vragen? Contacteer dan steeds de helpdesk van Academic Shop via info@academicshop.be

Stap 1

Surf naar www.academicshop.be/creativecloud.php
Selecteer uit de lijst jouw school (in ons geval: PCVO's Oost-Vlaanderen). 
Klik op “ga verder” om verder te gaan.

Stap 2

Vul je gegevens aan. Indien je de mogelijkheid hebt om het laatste stuk van je emailadres te kiezen, vul enkel het stuk voor je emailadres in. Indien er geen laatste stuk wordt weergegeven, vul je volledig emailadres in.
En klik op Ga Verder

Stap 3

Heb je een vouchercode, geef deze hier dan op. Heb je geen vouchercode of je weet niet wat dit in, kies dan “ga verder zonder vouchercode”. Het is zeer normaal dat je geen vouchercode hebt, deze stap is enkel voor heel specifieke gevallen. Indien je een vouchercode hebt, geef deze op. Deze begint steeds met VC-.

Stap 4

Klik op “ga door naar afrekenen”

Stap 5

Klik op “registeren”. De site is gewijzigd sinds mei 2015. Het account dat je eventueel vorig jaar hebt aangemaakt, zal niet meer werken. Mocht je toch al een account hebben, dan zal je bij het registeren deze opmerking krijgen.

Stap 6

Vul de gegevens in. Enkele zeer belangrijke velden:
E-mailadres: indien je een emailadres hebt van de school (naam.voornaam@student.hogeschool.be) gebruik dit hier zeker. Anders kan het zijn dat je bestelling niet verwerkt geraakt.
Selecteer de juiste school via de “klik hier en selecteer je school/instelling”. Het kan zijn dat enkel het adres van de hoofdzetel wordt weergegeven. Kies de school die het best past.
Indien je een emailadres hebt van de school (voornaam.naam@student.hogeschool.be), vul dit zeker in bij Studentenkaartnr./ Stamboeknr. /Persoonlijk emailadres bij school.
Klik op “Ga verder” om verder te gaan.

Stap 7

Je ziet de eventuele betaalgegevens op de laatste pagina staan. Er kan online betaald worden met Bancontact, VISA of MasterCard en er kan via overschrijving betaald worden.
Je ontvangt eveneens een email. Klik op de link hierin op de ontvangst ervan te bevestigen. Indien je dit niet doet, gaat de bestelling niet verder verwerkt worden.
Er moeten 3 zaken in orde zijn voordat je de code krijgt om één jaar Adobe Creative Cloud:
-      Betalingen moet in orde zijn (of er moet betaald zijn met een vouchercode)
-      Je moet op de link geklikt hebben om je emailadres te bevestigen
-      Je moet gevalideerd zijn als Academisch gebruiker.

Opgelet: Indien je geen e-mailadres van de school hebt gebruikt (voornaam.naam@student.schoolnaam.be) dan kan het zijn dat je niet automatisch als academisch gebruiker wordt herkend. In dit geval is het aangeraden om als antwoord op de orderbevestigingsemail een inschrijfbewijs of een kopij van je studentenkaart door te sturen. Hou er rekening mee dat het tot 3 werkdagen kan duren voordat een overschrijving verwerkt is.

Stap 8

Je ontvangt zodra de drie bovenstaande stappen in orde zijn een email met een code. Controleer ook de map ongewenste items. Contacteer onze helpdesk via info@academicshop.be mochten er problemen zijn. Deze code kan je gebruiken met de stappen die je vind op http://www.academicshop.be/creativecloudinwisselcode.pdf

Extra: Kom je in aanmerking voor opleidingscheques? Dan kan je deze ook aanvragen voor de Creative Cloud toepassingen van Adobe. Zo kan je nog eens de helft van de aankoopsom recupereren.