Bereikbaarheid vestiging Lokeren wegenwerken

Beste cursist,

Op 18 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de N47 aan het op- en afrittencomplex van de E17. Tijdens de werken zal het verkeer steeds in beide richtingen kunnen blijven rijden op de N47. De op- en afritten van de E17 gaan in de loop van de werken dicht, maar telkens zo kort mogelijk. De heraanleg zal ongeveer 1 jaar duren.

Fase 1: van 18 april tot midden mei

De aannemer werkt aan de noordkant van de N47 (rijrichting Lokeren).  Deze fase zal ongeveer 2 maanden duren. 

Verkeer op N47 blijft steeds in beide richtingen mogelijk. Wie uit een zijstraat komt zal enkel rechts de N47 kunnen oprijden. Om de keerbewegingen op de N47 toch zo vlot mogelijk te laten verlopen,  komen er twee tijdelijke keerpunten aan de Vierschaarstraat en aan de Lokerenbaan.
De op- en afrit van de E17 richting Antwerpen gaat dicht aan de kant van Zele. Afrijden kan via de afrit Zele en daarna kan men keren aan de tijdelijke rotonde aan de Lokerenbaan.  Oprijden kan enkel richting Gent. Aan het op- en afrittencomplex van Beervelde kan men keren.

Alle info over de werken kunt u hier nalezen.

Veelgestelde vragen (bron: Lokale Politie Lokeren)

-'Ik kom van Lokeren en wil naar Zele?' Dat is mogelijk, doch vertraagd, omdat er maar één rijstrook zal zijn. Hetzelfde geldt in de omgekeerde richting.

-'Ik kom van Lokeren en wil de oprit E17 Gent nemen'. Geen probleem. Ook niet als je van Zele komt.

-'Ik kom van Lokeren en wil de oprit Antwerpen nemen'. Dat zal niet lukken. Je moet de richting Gent nemen, in Beervelde de afrit nemen en daarna oprit richting Antwerpen. Hetzelfde geldt voor wie uit de richting van Zele komt.

-'Ik kom uit de richting van Antwerpen en wil de afrit E17 Lokeren nemen.' Geen probleem. Als ik richting Zele wil, moet ik eerst richting Lokeren rijden en thv de Vierschaarstraat het (voorlopig aangelegde) rond punt nemern richting Zele.

-'Ik kom uit de richting van Gent en wil de afrit E17 Lokeren nemen'. Dat zal niet lukken. Je moet afrit Zele nemen, in de richting van Zele rijden en het (voorlopig aangelegde) ronde punt in Zele nemen richting Lokeren.

 

Wat houdt de heraanleg in?
Er komen nieuwe verkeerslichten en verlengde linksafslagstroken aan de op- en afritten van de E17. Het kruispunt met de Dijkstraat wordt heringericht zodat de ontsluiting naar het retailpark veel overzichtelijker en veiliger. Er komt een nieuwe toegangsweg tussen de industriezone en de N47. Dit moet het zwaar verkeer weghouden uit de woonstraat Oosteindestraat. Langs de weg komt een nieuwe carpoolparking. 

Tenslotte leggen we een nieuw dubbelrichtingsfietspad aan langs de zuidzijde van de N47.  Dit fietspad loopt door een nieuwe fietstunnel onder de afrit Zele. Langs de noordzijde van de N47 komt een dubbelrichtingsfietspad tussen de Dijkstraat en Oeverstraat.