Cursist Gilles wil graag anderen inspireren

Op de middelbare school droomde ik ervan om iets te doen met computers. Door mijn ziekte (nierziekte, leverfibrose) kon ik helaas niet genoeg aanwezig zijn op school en zag ik mijn droom aan mij voorbijgaan. Daarbij komt dat ik ook zwaar gehoorgestoord ben. Ik ben uiteindelijk in het buso beland in de richting magazijn medewerker. Tijdens het laatste jaar werd het helaas duidelijk dat mijn transplantnier op lange termijn niet meer optimaal zou blijven functioneren. Fysiek ben ik ook niet sterk genoeg om echt als magazijnmedewerker in een bedrijf mee te werken. Daarom zijn we beginnen zoeken naar een alternatief. Toen hoorden we via via van het PCVO. Samen met mijn mama bekeek ik de website en zag ik de richting Webdesign. Hetgeen waar ik altijd van gedroomd had! Met een klein hartje zijn we naar het PCVO gegaan voor info. Daar bleek dat ik zo ook mijn diploma secundair kon behalen!

In het begin was ik bang dat het allemaal te moeilijk zou zijn. Door mijn ziekte kon ik de eerste schooldag al niet naar de les gaan. Toch startte ik iets later vol goede moed de lessen. Ik heb veel toffe momenten gehad in dat eerste jaar. Tegen het einde van het jaar was ik weer een stapje dichterbij het behalen van mijn diploma secundair onderwijs. Jammer genoeg gebeurde die zomer het onvermijdelijke; mijn transplantnier begaf het en maanden van dialyse volgden waardoor ik mijn schoolplannen moest staken; een moeilijke periode volgde. Toch wou ik zo graag verder studeren. Uiteindelijk ben ik terug kunnen gaan naar het PCVO. Mijn laatste jaar op het PCVO was er eentje met veel ups en downs door mijn ziekte. Ondanks alles bleef ik doorzetten en behaalde ik mijn diploma secundair onderwijs!

Ik hoop dat mijn verhaal anderen kan inspireren. Blijf altijd in jezelf geloven en grijp de kansen die je krijgt! Probeer het, ook al denk je misschien op voorhand dat het niet zal lukken. Ook wil ik mijn ouders en mijn broer enorm bedanken voor alle hulp en steun die zij mij gegeven hebben tijdens die 2 jaren.

Nu wil ik graag verdergaan met Webdesign aan de Karel De Grote Hogeschool. Ik weet nu al dat het heel moeilijk zal worden, maar mislukken is beter dan niet te proberen, toch?

Wil jij net als Gilles je diploma secundair onderwijs behalen? Schrijf je dan in voor een infosessie Tweedekansonderwijs!