Cursiste Elise behaalde haar diploma secretariaatsmedewerker

Toen ik een paar jaar geleden stopte met school was ik schoolmoe en wilde ik zo snel mogelijk beginnen werken. Zonder diploma bleek dat niet zo simpel te zijn. Na twee instapstages bij RVA en VDAB heb ik mij dan op hun aanraden ingeschreven. Ik begon met een cursus wiskunde juist voor de grote vakantie twee jaar geleden en in september ben ik dan aan het volledige traject begonnen. Ik koos voor de richting secretariaatsmedewerker.

Wat mij onmiddellijk opviel, was de andere manier van les krijgen dan ik gewoon was. Hier voelde ik me geen nummer, maar een persoon met een verhaal. Elke leerkracht hield rekening met dit verhaal. Het was een heftige periode en ik kreeg het zeker niet cadeau, maar elke leerkracht heeft zich even hard voor mij ingezet als ik voor hen. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb en ben iedere leerkracht en de directie enorm dankbaar. Door hun geloof in mij en in mijn kunnen is er een hele wereld opengegaan. Ik volgde mijn diplomagerichte opleiding samen met mijn algemene vakken. Ik heb mijn diploma zo kunnen behalen op anderhalf jaar. Zo kun je dus zeker stellen dat mijn verhaal een succesverhaal is. Wat me zeker zal bijblijven, is hoe sommige lessen voorbij leken te vliegen door de passie van de leerkrachten, want als er één ding is dat me hier opvalt, is het met hoeveel liefde de leerkrachten hier lesgeven.

Wil je net als Elise ook aan de slag als secretariaatsmedewerker?

Dan kan je in Lokeren terecht in de diplomagerichte opleiding secretariaatsmedewerker en in Wetteren in de diplomagerichte opleiding ICT en administratie. Als je deze opleidingen volgt in combinatie met de vakken AAV (aanvullende algemene vorming) kan je zo je diploma secundair behalen. Meer info over ons tweedekansonderwijs, vind je hier