Cursisten Duits verkennen Düsseldorf

Vrijdag 28 maart was het dan zover, onze 2-daagse naar Düsseldorf .We hadden om 7 uur afgesproken op de parking aan het politiekantoor te Beveren. Na een vlotte rit, met onderweg een koffiestop, kwamen we bij ons hotel ‘Leonardo Royal’ aan. Aangezien het hotel heel centraal gelegen is, konden we alles te voet doen. Met een stadsplan en een app op de GSM vonden we alles wat we op ons to-do-lijstje hadden gezet zonder problemen. Na een wandeling langs de Rijn kwamen we in de Altstadt Een gezellige buurt waar je meer dan 200 cafés en restaurants kan vinden. Hier was het tijd voor de eerste bespreking, in het Duits natuurlijk. Na deze verrijkende informatie van een medeleerling, was het al middag en hadden we honger gekregen van al dat stappen. Dus op zoek naar de Kneipe ‘Zum Goldenen Einhorn’. Een traditioneel Duits café waar men ook lekker en voordelig kan eten. Daarna naar het filmmuseum waar opnieuw een klasgenoot aan de beurt was om ons de nodige informatie te geven.

Na ons wat opgefrist te hebben in het hotel gingen we terug naar de Altstadt voor het avondeten. Gelukkig hadden we vooraf gereserveerd want je kon er over de koppen lopen. In brouwerij ‘Uerige’ worden typische Duitse gerechten geserveerd met daarbij hun zelf gebrouwen Altbier. En durf niks anders te drinken want dan krijg je het volgende antwoord: ‘In Düsseldorf trinkt man nur Altbier, alles andere ist Limonade!’. Dus drink je best maar braaf hun lekker Altbier.

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in ons hotel stond zaterdag de Königsallee op onze planning. De chicste winkelstraat van Düsseldorf, die wel een woordje uitleg verdiende. s’ Middags hebben we nog iets kleins gegeten in een ‘Konditorei’.

Daarna zijn we vertrokken naar het Schloss Benrath. Het ligt op een kwartiertje rijden van Düsseldorf. Het Schloss is omringd door prachtige tuinen en door het goede weer hebben we er volop van kunnen genieten. De geschiedenis van het kasteel kregen wij te horen van een medeleerling. Ook het kasteel zelf was zeker een bezoekje waard. Het was er prachtig binnen. We hebben zelfs de vloer helpen boenen met onze ‘sloffen’ die we moesten aandoen tijdens ons bezoek.

Dan was de tijd aangebroken om te vertrekken. In Hotel Beveren hebben we bij ons ‘afscheidsetentje’ nog wat nagepraat over ons, weliswaar kort maar heel gezellig en prettig reisje naar Düsseldorf.

Voor ons is er dan ook maar één conclusie, een reisje naar Düsseldorf is zeker voor herhaling vatbaar.

Interesse in een cursus Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans? Klik dan hier voor ons aanbod.