Cursisten Engels houden pannenkoekenrace

Al sinds 1445 houden ze in Engeland op Vastenavond pannenkoekenraces. Ook de cursisten Engels hielden met de nodige attributen een 'Pancake Race on Shrove Tuesday'.

Pannenkoekenraces worden in heel Engeland gehouden, maar de bekendste is die van Olney. Volgens de traditie hoorde een dame in 1445 terwijl ze pannenkoeken bakte, de kerkklok luidde die de dienst van Vastenavond aankondigde. Ze liep met haar schort en hoofddoek aan en met haar pan met pannenkoek nog in de hand naar de kerk om nog tijdig te zijn om de dienst bij te wonen. Sindsdien zijn pannenkoekenraces een traditie geworden. Het doel is om een welbepaalde afstand te lopen terwijl de pannenkoek een vooraf bepaald aantal keren opgegooid moet worden. De vaardigheid ligt hem niet zozeer in het lopen maar in het draaien van de pannenkoek want op het einde moet deze nog intact zijn.

Naar Engelse gewoonte hebben we de pannenkoeken geproefd met citroen en fijne witte suiker. Dat klinkt misschien raar maar het is echt lekker! Zeker eens proberen!

 

Wil jij ook graag Engels leren? Wij bieden zowel cursussen aan voor absolute beginners als voor vergevorderden. Interesse? Klik dan hier om je gegevens door te geven. Wij sturen je dan vrijblijvend een mailtje wanneer het opleidingsaanbod voor volgend schooljaar bekend is.