"De opleiding ASO veranderde mijn leven."

Ik ben Matthias (24) en in 2010 startte ik de opleiding Humane Wetenschappen aan het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Scheldeland in Wetteren. Hiervoor staakte ik mijn schoolcarrière in het vierde middelbaar binnen de opleiding Mechanische Technieken. Dit geeft ook meteen aan dat een zekere vooropleiding geen vereiste is om aan het PCVO Scheldeland te starten, en toch te slagen. Deze vooropleiding is niet nodig omdat het team aan leerkrachten een enorme ondersteuning vormt doorheen de opleiding. Dat was tijdens mijn opleiding niet anders. Ben je even niet mee met de leerstof, of loopt het in jouw privéleven niet helemaal snor, met elke vraag kan je terecht bij jouw leerkrachten. Dit kan allemaal in een veilige omgeving, waar deze veiligheid geboden wordt door de minieme afstand tussen leerkracht en leerling.

Aan het eind van de opleiding stond ik op een nieuwe springplank en nam ik een duik in het ondiepe door te starten met de driejarige bacheloropleiding in de Toegepaste Psychologie aan de Katholieke Hogeschool Vives te Kortrijk. Nu drie jaar verder kan ik met trots zeggen dat ik ook deze uitdaging overwon en in september 2016 afstudeerde als psychologisch consulent in de klinische psychologie. Belangrijk daarbij is dat ik nog steeds ondersteund werd door mijn leerkrachten van het PCVO. Op geregelde tijdstippen hadden wij contact wat het meer dan aangenaam maakt.

Midden oktober 2016 startte ik mijn carrière in het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist te Zelzate als sociotherapeut op een high security afdeling voor gedetineerde vrouwen. Deze job biedt mij elke dag een nieuwe uitdaging en zorgt ervoor dat ik dagelijks vol goede moed start aan een nieuwe werkdag. Elke dag leer ik nieuwe dingen bij en werk ik aan mezelf. Ik groei nog elke dag. En aan de basis van dit groeiproces ligt mijn opleiding aan het PCVO Scheldeland. Zonder deze opleiding had ik nooit gestaan waar ik vandaag sta. Deze opleiding vormde een wissel in mijn leven die ervoor zorgde dat mijn leven vandaag op de rails staat.

 

Ik ben Eduard, oud-student van ASO Wetenschappen - Wiskunde van PCVO Scheldeland afgestudeerd in 2014. Ik ben heel blij dat ik mijn secundair diploma hier behaalde. Ik kan mij goed herinneren hoe leuk het was tijdens de lessen: we hadden culturele uitstappen, actualiteitsopdrachten en een zeer gezellige groep! Ik zou graag nog eens iedere leerkracht bedanken voor zijn en haar inspanning die gericht was om mij te helpen!

Nu studeer ik aan de VUB voor economische wetenschappen en heb daar allerlei leuke en interessante mensen leren kennen. De basis voor mijn hogere studie die ik tijdens het tweedekansonderwijs kreeg is zeker genoeg om deze studie uit te voeren.

Vooraleer ik mijn verhaal afrond, wil ik je zeker aanraden om jouw kans niet te missen! Een secundair diploma is nu bijna overal nodig en de medewerkers van PCVO Scheldeland zijn altijd bereid om je te helpen! 

Wil jij ook je diploma secundair behalen? Klik dan hier voor meer info.