De opleiding massage veranderde Yvan zijn leven

Elf jaar geleden overkwam mij de ergste nachtmerrie die mij maar kon overkomen. Ik verloor mijn vriend bij een ongeval en ging door een diep dal, mijn zelfvertrouwen en het vertrouwen in mensen was zoek en naarmate de tijd verstreek, verdwenen ook mijn sociale contacten waardoor ik het gevoel had alleen op de wereld te staan. Maar ik besefte dat ik vooruit moest. Dat het nu of nooit was om er nog iets van te maken.

En zo kwam ik terecht bij het volwassenenonderwijs PCVO waar ik mij inschreef voor de opleiding webdesigner en de basisopleiding Zweedse massage. Tot op heden heb ik daar geen spijt van. Het was een ware ontdekking en het voelde goed aan om terug onder mensen te komen en contacten te leggen, niet van den beginne, maar geleidelijk aan kon ik mij bij de leerkrachten Ivo en Ann op mijn manier en tempo als het ware ontplooien en ontdekken. Ik maakte kennis met de verschillende tools om een website te ontwerpen, structuren te maken om het er grafisch mooi te laten uitzien. Ik kreeg appreciatie en werd alsmaar gestimuleerd in een leerrijke en aangename omgeving. De deskundigheid van Ivo stelde mij ertoe in staat tegen het einde van de opleiding een technisch en mooi afgewerkte website http://bienestar.be/ te presenteren. En het leuke eraan: Je bent er altijd welkom, ook na je opleiding als je ergens zou aan twijfelen of geen raad mee weet.

En jawel, de opleiding massage bracht ook zijn positieve veranderingen teweeg, weliswaar met zijn ups & downs, leuke en minder leuke momenten. Een totaal andere opleiding waarbij er een nieuwe wereld voor mij open ging, aanrakingen. Geloof mij; ze zijn zo belangrijk! De wekelijkse lessen brachten rust, ontspanning en grote veranderingen met zich mee die een enorme boost veroorzaakten in het gehele verwerkingsproces. Mijn interesse was gewekt waardoor ik mij nog meer ging verdiepen in verschillende vormen en technieken van ontspannende en therapeutische massages. Masseren werd als het ware mijn passie en die werd alleen nog meer aangewakkerd bij m’n docente Birgit. Ze stelde mij op mijn gemak bij het klantenwerk, ze begreep dat ik een vaste plaats nodig had om te masseren en maar ze zorgde er ook voor dat stekje los te laten en dat het kon aan eender welke massagetafel. Ze stelde mij op mijn gemak wanneer ik onrustig werd door mijn opkomend verdriet tijdens het masseren. Ze leerde mij handgrepen aan om nog verfijnder en met passie over een lichaam te glijden, met wellness behandelingen en energiestromen kennis maken. Ik werd door haar toedoen gestimuleerd en aangemoedigd om vervolgopleidingen te volgen en mij bij te scholen. Ook dat is volwassenenonderwijs: mensen kansen geven, aanmoedigen en doorverwijzen om zich verder te ontwikkelen. En met succes! Ik kan aankomen in een opleidingscentrum waar massagetermen,  spieren en het uitvoeren van technieken geen geheimen meer hebben. Maar weet je wat het allerleukste is bij zo een cursus of opleiding? De steeds wederkerende vraag: waar heb jij het aangeleerd zo te masseren Yvan? Waarbij ik met een brede glimlach en met fierheid kan zeggen. Wel, bij het PCVO in Zele. En in sommige gevallen klonk het zo: "Toch niet van Birgit zeker"? Jawel. Ze zorgde ervoor dat ik terug in mijn gevoel van kracht kwam te staan. Waarvoor dank, Birgit!

En nu net dat gevoel neem ik mee naar mijn recent opgerichte pedicure & massagepraktijk in Sint-Niklaas. Ik draai voorlopig mee in m’n team als massagetherapeut en in de nabije toekomst heb ik mijn start-up in een therapeutisch kinderdagverblijf voor andersvalide jongeren. En bij de start van het nieuwe cursusjaar staan alvast de vervolgmodules voetverzorging en Spaans in m’n agenda!

Ben jij net als Yvan geïnteresseerd in een cursus massage, webdesign of Spaans? Klik dan hier voor ons volledige aanbod!