Hulpkok

Leer de basis om te koken volgens de regels der kunst!

Gedurende 5 modules kun je de juiste snij- en kooktechnieken aanleren.  Je maakt sauzen en soepen, koude gerechten, dagschotels met vis en vlees en nagerechten. 

Bij de aanvang van de les bespreken we het menu en daarna duiken we de keuken in. Je maakt deel uit van 1 van de 4 teams, die, afhankelijk van de module, een deel van - of wel het gehele menu bereiden: voorgerecht, soep, hoofdschotel en dessert. Nadien genieten we samen van de gerechten en na de les maken we onze   keuken volgens de HACCP-regels weer proper.

Maakt deel uit van de afdeling: 

voorkennis:  Er is geen voorkennis vereist om met de opleiding te starten. Heb je reeds voorkennis? Breng dan de nodige studiebewijzen mee bij je inschrijving.  Op basis hiervan kun je vrijstellingen krijgen.

opleidingsduur: er zijn 5 modules van 80 Lestijden:

Met het certificaat hulpkok kun je je inschrijven voor een stagemodule: je kunt dan stage lopen in een horecazaak naar keuze.

Inschrijvingsgeld en kosten:   € 120/ module, vrijstelling van inschrijvingsgeld mogelijk.

  • uniform: € 35 (eenmalig)
  • messenset:  € 55 (eenmalig)
  • bijkomende kosten: klik op de cursus in ons aanbod om de juiste prijs te kennen.

Met het certificaat hulpkok kun je je inschrijven voor een stagemodule: je kunt dan stage lopen in een horecazaak naar keuze.

diplomagericht: De opleiding hulpkok maakt deel uit van de opleidingen Kok en Traiteur-banketaannemer die leiden tot een diploma secundair onderwijs, in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming.

gereglementeerd beroep: Het certificaat hulpkok volstaat nog niet als bewijs van beroepsbekwaamheid voor het beroep Restaurateur of traiteur-banketaannemer. Het certificaat van de opleidingen kok of Traiteur-banketaannemer volstaat wel als bewijs van  beroepsbekwaamheid voor het beroep Restaurateur of traiteur-banketaannemer. Om je zelfstandig te vestigen moet je ook je kennis over het bedrijfsbeheer kunnen bewijzen!

Ben je werkzoekend en wil je een voltijdse dagopleiding hulpkok volgen gedurende 5 maanden, betaald en ondersteund door de VDAB? Klik dan hier voor meer info.

opleidingscheques: Wie voldoet aan de voorwaarden kan opleidingscheques aanvragen voor alle modules behalve voor nagerechten.

educatief verlof: Deze opleiding geeft recht op betaald educatief verlof voor alle modules behalve voor nagerechten.

Beroepenfiche VDAB

Bekijk de vacatures in de VDAB-jobdatabank.

Extra bestanden: