Werkzoekenden

Bouwkundig CAD tekenaar

De opleiding bereidt u voor op de functie van bouwkundig CAD-tekenaar. U maakt plannen op PC na analyse van grondplannen en de technische haalbaarheid van het ontwerp. U tekent objecten, doorsneden en maten uit en wordt betrokken bij het opstellen van lastenboeken en meetstaten. Ook werfbezoeken en technisch- administratief werk kunnen tot het takenpakket behoren. Tijdens de opleiding leert u bouwplannen tekenen met AutoCAD in 2D en SketchUp. Ook verwerft u een basiskennis in planlezen, bouwfysica en sterkteleer, bouwconstructies, bouwwetgeving en -administratie.

Lees meer...
Certificaat Computeroperator

Informatica is nog steeds een knelpuntberoep! Ga aan de slag als helpdeskmedewerker, repair technieker, ICT support, … Behaal een [extra] diploma secundair onderwijs.

De opleiding omvat 3 grote delen:

  • Hardware: Je leert een computer zelf in elkaar steken, fouten opsporen en optimaal instellen.
  • Besturingssystemen: Werk vlot met Linux en Windows.
  • Netwerken: Installeer en configureer zelf netwerken.

[Extra] Diploma

Lees meer...
Certificaat DTP - Operator

Als DTP-Operator ben je bezig met het ontwerpen en aanmaken van drukklare documenten.
De opleiding omvat 3 grote delen:

  • Vormgeving: teken ontwerpen, logo’s, … met de Illustrator.
  • DTP: maak off- en online documenten met InDesign.
  • Beeldbewerking: manipuleer en verbeter foto’s.

Download de opleidingsfiche!

Lees meer...
Certificaat Webdesigner

Ontplooi je grafische talenten! Ga aan de slag als front-end designer, webdesigner, … Behaal een [extra] diploma secundair onderwijs.

De opleiding omvat 3 grote delen:

Lees meer...
Hulpkok Lees meer...
lasser: basisopleiding

Een opleiding naar werk in de sector metaal en technologie: iets voor jou?

MetaalMatch biedt je een vacaturegerichte opleiding en begeleiding op maat: een afwisselend programma van 10 weken technische en algemene vorming & een vacaturegerichte stage van 6 weken in de metaalsector. Een opleidingscoach volgt het hele traject. 

Ben jij een werkzoekende uit de regio Waasland/Gent met interesse voor de metaal- en technologiesector?  Dan hebben we goed nieuws voor jou!  MetaalMatch komt volgend najaar terug naar Lokeren!

Lees meer...
onderhoudselektricien

 

Lees meer...
Onderhoudsmecanicien

 

Lees meer...
Procesoperator chemie
Werkzoekend en geen diploma secundair onderwijs? Heb je moeite om een aantrekkelijke technische job te vinden omdat je over te weinig technische kennis en vaardigheden beschikt, terwijl er volop vacatures zijn?Dan is een diplomagerichte opleiding procesoperator in de chemie misschien iets voor jou! VDAB en PCVO Scheldeland bieden jou de unieke kans om in 1 jaar een technisch beroep aan te leren én een diploma secundair onderwijs te behalen.  Zo ben je niet alleen zeker van een duurzame job na je opleiding, maar ook in de toekomst.
Lees meer...
Technisch-administratief Bediende (TAB) Bouw

Werkloos en op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Dan is de opleiding Technisch-administratief bediende misschien wel iets voor jou! 

Deze gratis voltijdse opleiding gaat door in PCVO Scheldeland te Lokeren.

Ben je werkzoekende, ben je pc-vaardig, heb je affiniteit in de bouwsector en heb je een goede kennis van het Nederlands? Neem dan snel contact op voor meer info: Berlinde.Coel@jobber.be of 0800 12 351. 

Lees meer...