AAV Nederlands B1 A

AAV Nederlands B1
  ma di wo do vr za zo
vm              
nm              
av              
Lokeren Durmelaan
Taal 117- 1e verdieping

van

10-09-2019

tot

14-01-2020

Begin uur

12:45

Eind uur

16:00

AAV Nederlands B1

In deze module leer je om op structurerend niveau het Nederlands te gebruiken met verschillende functies en in diverse communicatieve situaties. Je leert allerlei teksten op structurerend niveau analyseren. Dit kunnen informatieve, ontspannende, emotieve, overtuigende en instructieve teksten zijn. Zowel fictionele als non-fictionele teksten komen aan bod. Ook het maken van schema’s, samenvattingen en het opmaken van eerder administratieve teksten (zoals formulieren en brieven) worden besproken. Je leert op een goed gestructureerde wijze een kort artikel schrijven. Ook verschillende beschouwingen omtrent de taal worden behandeld (bijvoorbeeld: Waar komt jouw naam vandaan?). Stukjes spelling worden opgefrist. Daarnaast zal je ook verschillende literaire tekstsoorten in hoofdlijnen leren herkennen en onderscheiden. Hieraan zal ook een lectuurtaak worden gekoppeld.

Aan de hand van powerpoint-presentaties, reportage- en filmfragmenten wordt deze cursus visueel geïllustreerd. Ook zijn er enkele zoekopdrachten op het internet en zal je ook zelf een presentatie moeten geven.

Kortom, in deze cursus komen vele opdrachten aan bod waarbij je je schrijf-, spreek-, lees- en luistervaardigheid aanscherpt.

De B in Nederlands B1 staat voor brede doelen. Dit betekent dat de leerstof meer uitgediept wordt en vanuit een meer abstracte invalshoek bekeken wordt. Je volgt deze module als je na het TKO verder wilt studeren aan het hoger onderwijs of uit persoonlijke interesse.

Er wordt 25% van de lestijd als afstandsonderwijs ingericht. Hiervoor krijg je taken om thuis te verwerken.

 

Lesuren Prijs lessen Materiaal Prijs materiaal Lestempo Opleidings-
cheques
Educatief
verlof
80 0 € Kopieën 12 € wekelijks Ja Ja