Masseur 1- zorgmassage bij kanker (overdag) (vanaf januari)

opleidingen CVO Groeipunt

Van donderdag 21 januari 2021 t.e.m. donderdag 24 juni 2021

Lesuren nog niet gekend.

Aantal lesuren: 120

Prijs lesuren: 180 EUR

CVO Groeipunt Ninove
Centrumlaan 160
9400 NINOVE

Lokaal: 1.004 (gelijkvloers)

Info opleiding

Wil je aan de slag als vrijwilliger, werk je in de zorg- of wellness sector en wil je je inzetten voor (ex) kankerpatiënten, dan is deze cursus in CVO Groeipunt zeker iets voor jou.

De zorgmassage is een zachte aanrakingstherapie die veilig is voor kankerpatiënten. Je kan deze cursus volgen zonder vooropleiding, maar mits grondige motivatie. Wij houden dan ook vooraf met elke kandidaat-cursist een kort intakegesprek alvorens je start.

Deze opleiding wordt georganiseerd volgens de modules van de reguliere opleiding Masseur (modules basiskennis vh lichaam/lichaamsmassage). Inhoudelijk is het echter wel een gespecialiseerde opleiding waarin zowel in het theoretische als het praktische gedeelte echter spedifieke aandacht wordt besteed aan aangepaste manieren voor massage bij kankerpatiënten.

Je behaalt de met volgende modules het eindcertificaat van de opleiding MASSEUR:

 • module basiskennis van het lichaam (40 lestijden)
 • module lichaamsmassage (80 lestijden)


Mogelijke vervolgmodules bij CVO Groeipunt

 • Aromatherapie (werken met aromatische oliën)
 • Voetreflexmassage
 • Klassiek verzorgingen (onderdeel van de opleiding Schoonheidsspecialist)
 • Hedendaagse verzorgingen (onderdeel van de opleiding Schoonheidsspecialist)

Permanente evaluatie

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Gastspreker zorgmassage bij kanker 1 15 EUR 15 EUR
Totaal: 195 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Inschrijven via een CVO Groeipunt secretariaat

CVO GROEIPUNT NINOVE
OPLEIDINGEN

deel op facebook

Opleiding Masseur

Dagelijks bouwen we veel spanningen op in lichaam en geest. Deze spanningen kunnen op den duur tot lichamelijke en geestelijke klachten leiden. Een klassieke ontspanningsmassage met basis massagetechnieken is hiervoor een ideale preventieve behandeling. Ontspanning behoort tot onze essentiële levensbehoeften om gezond en gelukkig door het leven te gaan. Door het geven van een professionele massage kun je mensen helpen om de opgebouwde spanningen los te laten. Onder massages wordt enerzijds de klassieke massage verstaan, die bestaat uit een mix van massagehandelingen zoals knijpen, wrijven, duwen, enzovoort, en anderzijds alternatieve massages die meestal een oosterse of Aziatische oorsprong hebben.

Op het programma van deze opleiding:

 • Aanleren van de relaxerende lichaamsmassage
 • verschillende ontharingstechnieken toepassen
 • theorie ivm lichaamsbouw
 • rugbehandeling
 • anti-cellulitisbehandeling
 • lichaamsscrub
 • algenpakking
 • bijwonen van diverse demonstraties
 • trendgebonden behandelingen

Deze opleiding behoort bij het volledige traject om een gediplomeerde schoonheidsspecialist(e) te worden maar kan ook apart gevolgd worden om je louter als masseur te vestigen.

Wil je liever aan de slag als vrijwilliger, werk je in de zorg- of wellness sector en wil je je inzetten voor (ex) kankerpatiënten, dan is de cursus zorgmassage zeker iets voor jou. Deze cursus wordt erkend door VZW zorgmassage (met steun van Kom op tegen kanker) De zorgmassage is een zachte aanrakingstherapie die veilig is voor kankerpatiënten. Mensen zonder vooropleiding en mits grondige motivatie (dmv intakegesprek) kunnen deze cursus volgen.

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de KMO-portefeuille.