Lichaamsmassage 1

opleidingen CVO Groeipunt

Van maandag 5 oktober 2020 t.e.m. maandag 17 mei 2021

Vindt plaats op:

Maandag van 18.30 uur tot 22.10 uur

Aantal lesuren: 120

Prijs lesuren: 180 EUR

CVO Groeipunt Zele Koevliet
Koevliet 2
9240 ZELE

Lokaal: Lichaamsmassage - 3e verdieping

Info opleiding

De cursus is voornamelijk praktijkgericht. Toch is er ook een theorie-onderdeel aan gekoppeld om ook inzicht te krijgen in het menselijk lichaam, de mens als wezen en de anatomische opbouw van beenderen en spieren.

Elke massage heeft zijn specificaties en je lesgeefster zal ernaar streven om jou de meest aangepaste ontspanningsmassage aan te leren. In de basislessen demonstreert de lesgever specifieke technieken voor het masseren.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Relaxmassage: de meest bekende massage over de wereld.
 • Ventraal: buik, armen, nek en hoofd, benen en voeten
 • Doksaal: benen en rug met bips
 • Zweedse massage: Intensieve(re) huidactiverende massage,
 • de ideale voorbereiding op een manuele anti-cellulaire massage met toch nog een grote zweem van relaxatietroeven voor je model.

Deze technieken komen in het mate van het mogelijke allemaal aan bod in de hands-on module, je werkt in de beginlessen op elkaar in team en naderhand worden er een aantal modellendata ingepland.

Suggestie: De cursus Ontharingstechnieken vervolledigt deze lichaamsverzorging!

Schrijf je hier in voor onze infosessie!

Lichaamsmassage: [120 lestijden]

 • Basiskennis vh lichaam/
 • Lichaamsmassage

Certificaat Masseur [120 Lestijden]

Ontharingstechnieken [40 lestijden]

Certificaat Schoonheidsspecialist - Diploma secundair onderwijs in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming.

Er is geen ervaring of voorkennis vereist om te starten met deze cursus.

Gespreide evaluatie

Voor iedereen die graag wil leren masseren of ervan geniet gemasseerd te worden. Deze cursus lichaamsmassage bij CVO Groeipunt is uitermate geschikt om een "professional" van jou te maken. We coachen je met veel liefde en kennis en binnen de kortste keren heb je het certificaat Masseur.

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Prijs
Algemeen - Schort (vrijblijvend) 23 EUR
kopieën zelf af te drukken of op aanvraag (vrijblijvend) 0 EUR
Totaal: 203 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT ZELE KOEVLIET
OPLEIDINGEN

Opleiding Masseur

Dagelijks bouwen we veel spanningen op in lichaam en geest. Deze spanningen kunnen op den duur tot lichamelijke en geestelijke klachten leiden. Een klassieke ontspanningsmassage met basis massagetechnieken is hiervoor een ideale preventieve behandeling. Ontspanning behoort tot onze essentiële levensbehoeften om gezond en gelukkig door het leven te gaan. Door het geven van een professionele massage kun je mensen helpen om de opgebouwde spanningen los te laten. Onder massages wordt enerzijds de klassieke massage verstaan, die bestaat uit een mix van massagehandelingen zoals knijpen, wrijven, duwen, enzovoort, en anderzijds alternatieve massages die meestal een oosterse of Aziatische oorsprong hebben.

Op het programma van deze opleiding:

 • Aanleren van de relaxerende lichaamsmassage
 • verschillende ontharingstechnieken toepassen
 • theorie ivm lichaamsbouw
 • rugbehandeling
 • anti-cellulitisbehandeling
 • lichaamsscrub
 • algenpakking
 • bijwonen van diverse demonstraties
 • trendgebonden behandelingen

Deze opleiding behoort bij het volledige traject om een gediplomeerde schoonheidsspecialist(e) te worden maar kan ook apart gevolgd worden om je louter als masseur te vestigen.

Wil je liever aan de slag als vrijwilliger, werk je in de zorg- of wellness sector en wil je je inzetten voor (ex) kankerpatiënten, dan is de cursus zorgmassage zeker iets voor jou. Deze cursus wordt erkend door VZW zorgmassage (met steun van Kom op tegen kanker) De zorgmassage is een zachte aanrakingstherapie die veilig is voor kankerpatiënten. Mensen zonder vooropleiding en mits grondige motivatie (dmv intakegesprek) kunnen deze cursus volgen.

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de KMO-portefeuille.